#koopdehema

in het nieuws

Er wordt veel geschreven en gezegd over HEMA en het burgerinitiatief KoopdeHema. Op deze pagina vind je een selectie van de nieuwsberichten.

De HEMAatjes komen eraan – Nieuwsbrief, 1 oktober 2021

Beste HEMA-fan,

We zijn er bijna! In de herfst lanceert HEMA samen met ons HEMAatjes.
 
Dat zijn obligaties van Stichting HENA waar je rente op krijgt. Die rente hangt af van de omzet van HEMA.
 
Signaal van de HEMA-fans
Jij hebt al vanaf het begin, toen HEMA dreigde te worden verkocht aan anonieme partijen, ons initiatief gesteund. Omdat je vond dat HEMA voor Nederland behouden moest worden. Daar zijn wij en de nieuwe eigenaren van HEMA je ontzettend dankbaar voor. Dankzij de steun van duizenden Nederlanders wist de financiële wereld dat HEMA een winkel was met meer waarde dan alleen maar geld.  
 
Het afgelopen jaar hebben we met de nieuwe eigenaren van HEMA onderzocht hoe we al die HEMA-fans kunnen blijven betrekken bij het wel en wee van HEMA. Op een eenvoudige manier, net als de producten van HEMA.
 
Obligatie
Uiteindelijk bleek de obligatie, dat is een soort lening, het meest passend te zijn. Met je obligatie financier je als HEMA-fan indirect HEMA, en word je beloond voor je vertrouwen met een rente die afhankelijk is van de omzetontwikkeling van HEMA.
 
Omdat we de HEMAatjes voor alle fans bereikbaar willen houden zul je al kunnen meedoen vanaf 10 euro, en mag je maximaal 1.000 euro inleggen. Als je al hebt ingelegd bij Nxchange krijg je bericht wanneer je je inleg kan omzetten in HEMAatjes. Als je dat niet wilt neem dan contact op met de helpdesk van Nxchange. 
 
Let wel: de obligatie is een financieel instrument. De aanschaf van een financieel instrument brengt risico’s met zich mee. Voordat je een beleggersbeslissing maakt, raden wij je daarom ten zeerste aan om de volledige productinformatie te lezen zoals opgenomen in de voorgeschreven documenten, zoals het informatiedocument en het essentiële informatiedocument, om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de obligaties te beleggen volledig te begrijpen. Het informatiedocument zal beschikbaar zijn bij lancering van de obligaties. De inhoud van deze nieuwsbrief alleen kan niet de basis vormen voor een beslissing om te investeren en vormt geen aanbod, aanleiding of uitnodiging tot de aankoop dan wel verkoop van de HEMAatjes.
 
Hartelijke groet!
Mei Li Vos
Arjan Leest
Mark Stolk
Quintus Willemse

Bestuur Stichting HENA

(Hoe zat het ook al weer: twee burgerinitiatieven WeLoveHEMA en HoudeHEMA bundelden de krachten en verenigden zich in Stichting HENA, om een bod te doen op HEMA. Dat deden we onder de noemer KoopdeHEMA. HEMA is nu in eigendom van Parcom en Mississippi Ventures.)

 

We hebben groot nieuws! het is ons gelukt.

Persbericht, 16 februari 2021

HEMA gaat samenwerken met het burgerinitiatief KoopdeHEMA.
Iedereen die fan is van HEMA, of het nu als klant of werknemer is, kan door middel van een certificaat als het ware “een stukje HEMA” kopen, met een winstafhankelijk rendement en als klankbord meepraten over bijvoorbeeld de duurzaamheidstrategie of het assortiment van HEMA.  

Lees het hele artikel.

 

Tijd dat bedrijven hun winsten delen met stakeholders

NRC 29 januari 2021

Kapitalisme HEMA kwam niet in handen van klanten, werknemers en andere belanghebbenden. Maar bedrijven waar de winst niet alleen naar aandeelhouders gaat, versterken en verduurzamen de economie, schrijven , en anderen.

Het rampjaar 2020 zet zich in 2021 voort. Veel mensen raakten hun baan kwijt en meer zullen volgen. Veel ondernemers zullen niet worden kunnen gered, ook al doet de Nederlandse overheid met steunpakketten haar best. Eén luilekkerland lijkt de dans te ontspringen: de financiële markt. Na een flinke dip in maart is deze markt op een groeipad terecht gekomen. Inmiddels wordt het ene hoogtepunt na het andere hoogtepunt bereikt op de beurzen.

Lees het hele artikel.

 

Samenwerking met beoogde nieuwe eigenaren HEMA

24 nov 2020

Afgelopen vrijdag spraken wij met de beoogde nieuwe eigenaren van HEMA, investeerder Parcom en Mississippi Ventures, de investeringsmaatschappij van de familie Van Eerd.  Zij willen, als ze HEMA hebben overgenomen met ons burgerinitiatief samenwerken. Het feit dat zoveel fans kenbaar hebben gemaakt HEMA te willen steunen is van grote waarde voor de nieuwe eigenaren.

“We zijn enorm blij met de steun van al die betrokken HEMA-fans, 
het geeft ons aan hoe geliefd de HEMA is en dat geeft vertrouwen voor de toekomst”

Ton van Veen – CFO JUMBO (vertegenwoordiger van Mississippi Ventures)

Lees verder

Consortium Parcom en Van Eerd overnamekandidaat HEMA: doe juist nu mee met KoopdeHEMA

21 okt 2020

Consortium Parcom en Van Eerd overnamekandidaat HEMA: doe juist nu mee met KoopdeHEMA

Wij vinden het goed nieuws dat dit consortium enige bieder op HEMA wordt. Net als wij willen zij HEMA met duurzaam kapitaal financieren, door zelf een deel in te leggen en de schuldenlast onder te brengen bij Nederlandse banken tegen een lagere rente.

Wij kunnen met ons fonds aan het consortium geduldig kapitaal en duizenden trouwe HEMA-fans bieden. Hoe groter onze groep en ons fonds, hoe groter de waarde die wij kunnen brengen aan de nieuwe eigenaren. Onze bijdrage is een vernieuwende manier om een geliefd bedrijf als HEMA duurzaam te financieren en een stevige basis in de Nederlandse samenleving te geven.

We gaan binnenkort het gesprek aan met het consortium Parcom/Van Eerd.

Doe mee!

Akkoord over verkoop HEMA aan eigenaren Jumbo en investeerder Parcom: NOS

21 okt 2020

Warenhuisketen HEMA komt waarschijnlijk in handen van de familie Van Eerd, eigenaar van Jumbo en de Nederlandse investeerder Parcom. De huidige eigenaren hebben een voorlopige overeenkomst bereikt.

Lees meer

 

Alleen investeerder Parcom nog in de race om Hema te kopen – FD

16 okt 2020

De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom is de enige overgebleven bieder op Hema. De private-equityfirma staat op het punt te beginnen aan exclusieve onderhandelingen met de groep schuldeisers die afgelopen zomer de warenhuisketen in handen heeft gekregen. Daarmee is voormalig Intertoys-eigenaar Alteri afgevallen.

 Lees meer.

Investeerder Parcom blijft alleen over in de strijd om Hema – De Telegraaf

16 okt 2020

De private-equityfirma staat op het punt te beginnen aan exclusieve onderhandelingen met de groep schuldeisers die afgelopen zomer de warenhuisketen in handen heeft gekregen. Daarmee is voormalig Intertoys-eigenaar Alteri afgevallen, melden bronnen, die anoniem willen blijven, aan het FD.

 Lees meer.

Nog één partij in de race voor HEMA: investeerder Parcom – RTL nieuws

16 okt 2020

De Nederlandse investeerder Parcom is als enige partij over in de strijd om warenhuisketen HEMA. Het bedrijf mag exclusief onderhandelen met de huidige eigenaren van het bedrijf, een groep schuldeisers.

 Lees meer.

Faillissement moederbedrijf HEMA van tafel, bod moet omhoog – Retail News

30 sept 2020

De faillissementsaanvraag van het moederbedrijf van HEMA, Ameh bv, is ingetrokken. Dat meldt De Telegraaf. De twee geïnteresseerde kopers van het warenhuis hebben daarnaast gehoord dat hun bod omhoog moet. 

Afgelopen dinsdag zou de zitting over het faillissement plaatsvinden, maar de aanvraag werd door enkele houders van de PIK-lening vlak voor de zitting ingetrokken. Wat de reden daarvan is, wil hun advocaat niet toelichten.

 Lees meer.

Na Intertoys heeft Britse aasgier Alteri nu ook HEMA in het vizier – RTL Nieuws

17 sept 2020

Warenhuis HEMA dreigt in handen te komen van de Britse aasgier-investeerder Alteri. Die verdient geld aan wankelende winkelketens, ook als dat ten koste gaat van keiharde saneringen en massa-ontslagen. Zoals bij het Nederlandse Intertoys, dat onder de Britten failliet ging.

 Lees meer.

Rechtbank: HEMA mag worden verkocht aan schuldeisers – AD

11 sept 2020

Hema mag worden verkocht aan de grootste groep schuldeisers van de keten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vanmiddag bepaald. Door deze uitspraak is Hema financieel gezien niet langer in gevaar en verliest miljardair Marcel Boekhoorn officieel ‘zijn’ warenhuis.

Voor het initiatief Koop de Hema maakt de uitspraak over het eigenaarschap van HEMA geen verschil. Ons aanbod van geduldig kapitaal en aandeelhouders is namelijk aan de nieuwe eigenaar van HEMA – wie het dan ook moge zijn

 Lees meer.

Burgerinitiatief wil zich aansluiten bij bod op HEMA – FD

07 sept 2020

Een groep betrokken burgers doet een nieuwe poging om een belang te krijgen in warenhuisketen Hema. Ze wil daarvoor miljoenen euro’s ophalen bij particuliere en professionele beleggers.

De groep, die zichzelf Het Enige Nederlandse Alternatief (Hena) noemt, start maandag een fondsenwervingscampagne. Hena mikt op mensen en instellingen die de winkelketen een warm hart toedragen. Deelnemen kan vanaf €10.

Lees meer.

Zelf investeren in HEMA: burgerinitiatief HENA wil het mogelijk maken via fondsenwerving – De ondernemer

07 sept 2020

Heb je altijd al eens willen investeren in HEMA? Dan is dit je kans! Stichting HENA (Het Enige Nederlandse Alternatief) heeft maandag de fondsenwervingscampagne ‘KoopdeHEMA’ gelanceerd. Het plan luidt: zoveel mogelijk geld ophalen bij particuliere en professionele beleggers. Zijn er enkele miljoenen binnengehaald, dan worden deze in ruil voor aandelen aan de toekomstige eigenaren van HEMA aangeboden. Lees meer.

Fans van HEMA: laten we samen het bedrijf kopen – de Volkskrant

9 juli 2020

Klanten, werknemers en franchisenemers kunnen Hema ook kopen. Volgende week doen zij een bod, kondigen Mei Li Vos en anderen aan. Lees meer.

Buitenlandse investeerders voor Nederlandse bedrijven – BNR

6 juli 2020

Een investeringsmaatschappij uit Miami heeft zich gemeld als mogelijke overname-kandidaat voor Hema. Gaat om Flacks Group, die naar eigen zeggen 300 miljoen euro aan eigen vermogen heeft om te investeren. Dat schrijft de Telegraaf. Wat betekent het voor een bedrijf als een buitenlandse investeerder het overneemt? Wat kan het bedrijf of de overheid ertegen doen? – Luister de uitzending terug