#koopdehema

in het nieuws

Er wordt veel geschreven en gezegd over HEMA en het burgerinitiatief KoopdeHema. Op deze pagina vind je een selectie van de nieuwsberichten.

Consortium Parcom en Van Eerd overnamekandidaat HEMA: doe juist nu mee met KoopdeHEMA

21 okt 2020

Consortium Parcom en Van Eerd overnamekandidaat HEMA: doe juist nu mee met KoopdeHEMA

Wij vinden het goed nieuws dat dit consortium enige bieder op HEMA wordt. Net als wij willen zij HEMA met duurzaam kapitaal financieren, door zelf een deel in te leggen en de schuldenlast onder te brengen bij Nederlandse banken tegen een lagere rente.

Wij kunnen met ons fonds aan het consortium geduldig kapitaal en duizenden trouwe HEMA-fans bieden. Hoe groter onze groep en ons fonds, hoe groter de waarde die wij kunnen brengen aan de nieuwe eigenaren. Onze bijdrage is een vernieuwende manier om een geliefd bedrijf als HEMA duurzaam te financieren en een stevige basis in de Nederlandse samenleving te geven.

We gaan binnenkort het gesprek aan met het consortium Parcom/Van Eerd.

Doe mee!

Akkoord over verkoop HEMA aan eigenaren Jumbo en investeerder Parcom: NOS

21 okt 2020

Warenhuisketen HEMA komt waarschijnlijk in handen van de familie Van Eerd, eigenaar van Jumbo en de Nederlandse investeerder Parcom. De huidige eigenaren hebben een voorlopige overeenkomst bereikt.

Lees meer

 

Alleen investeerder Parcom nog in de race om Hema te kopen – FD

16 okt 2020

De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom is de enige overgebleven bieder op Hema. De private-equityfirma staat op het punt te beginnen aan exclusieve onderhandelingen met de groep schuldeisers die afgelopen zomer de warenhuisketen in handen heeft gekregen. Daarmee is voormalig Intertoys-eigenaar Alteri afgevallen.

 Lees meer.

Investeerder Parcom blijft alleen over in de strijd om Hema – De Telegraaf

16 okt 2020

De private-equityfirma staat op het punt te beginnen aan exclusieve onderhandelingen met de groep schuldeisers die afgelopen zomer de warenhuisketen in handen heeft gekregen. Daarmee is voormalig Intertoys-eigenaar Alteri afgevallen, melden bronnen, die anoniem willen blijven, aan het FD.

 Lees meer.

Nog één partij in de race voor HEMA: investeerder Parcom – RTL nieuws

16 okt 2020

De Nederlandse investeerder Parcom is als enige partij over in de strijd om warenhuisketen HEMA. Het bedrijf mag exclusief onderhandelen met de huidige eigenaren van het bedrijf, een groep schuldeisers.

 Lees meer.

Faillissement moederbedrijf HEMA van tafel, bod moet omhoog – Retail News

30 sept 2020

De faillissementsaanvraag van het moederbedrijf van HEMA, Ameh bv, is ingetrokken. Dat meldt De Telegraaf. De twee geïnteresseerde kopers van het warenhuis hebben daarnaast gehoord dat hun bod omhoog moet. 

Afgelopen dinsdag zou de zitting over het faillissement plaatsvinden, maar de aanvraag werd door enkele houders van de PIK-lening vlak voor de zitting ingetrokken. Wat de reden daarvan is, wil hun advocaat niet toelichten.

 Lees meer.

Na Intertoys heeft Britse aasgier Alteri nu ook HEMA in het vizier – RTL Nieuws

17 sept 2020

Warenhuis HEMA dreigt in handen te komen van de Britse aasgier-investeerder Alteri. Die verdient geld aan wankelende winkelketens, ook als dat ten koste gaat van keiharde saneringen en massa-ontslagen. Zoals bij het Nederlandse Intertoys, dat onder de Britten failliet ging.

 Lees meer.

Rechtbank: HEMA mag worden verkocht aan schuldeisers – AD

11 sept 2020

Hema mag worden verkocht aan de grootste groep schuldeisers van de keten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vanmiddag bepaald. Door deze uitspraak is Hema financieel gezien niet langer in gevaar en verliest miljardair Marcel Boekhoorn officieel ‘zijn’ warenhuis.

Voor het initiatief Koop de Hema maakt de uitspraak over het eigenaarschap van HEMA geen verschil. Ons aanbod van geduldig kapitaal en aandeelhouders is namelijk aan de nieuwe eigenaar van HEMA – wie het dan ook moge zijn

 Lees meer.

Burgerinitiatief wil zich aansluiten bij bod op HEMA – FD

07 sept 2020

Een groep betrokken burgers doet een nieuwe poging om een belang te krijgen in warenhuisketen Hema. Ze wil daarvoor miljoenen euro’s ophalen bij particuliere en professionele beleggers.

De groep, die zichzelf Het Enige Nederlandse Alternatief (Hena) noemt, start maandag een fondsenwervingscampagne. Hena mikt op mensen en instellingen die de winkelketen een warm hart toedragen. Deelnemen kan vanaf €10.

Lees meer.

Zelf investeren in HEMA: burgerinitiatief HENA wil het mogelijk maken via fondsenwerving – De ondernemer

07 sept 2020

Heb je altijd al eens willen investeren in HEMA? Dan is dit je kans! Stichting HENA (Het Enige Nederlandse Alternatief) heeft maandag de fondsenwervingscampagne ‘KoopdeHEMA’ gelanceerd. Het plan luidt: zoveel mogelijk geld ophalen bij particuliere en professionele beleggers. Zijn er enkele miljoenen binnengehaald, dan worden deze in ruil voor aandelen aan de toekomstige eigenaren van HEMA aangeboden. Lees meer.

Fans van HEMA: laten we samen het bedrijf kopen – de Volkskrant

9 juli 2020

Klanten, werknemers en franchisenemers kunnen Hema ook kopen. Volgende week doen zij een bod, kondigen Mei Li Vos en anderen aan. Lees meer.

Buitenlandse investeerders voor Nederlandse bedrijven – BNR

6 juli 2020

Een investeringsmaatschappij uit Miami heeft zich gemeld als mogelijke overname-kandidaat voor Hema. Gaat om Flacks Group, die naar eigen zeggen 300 miljoen euro aan eigen vermogen heeft om te investeren. Dat schrijft de Telegraaf. Wat betekent het voor een bedrijf als een buitenlandse investeerder het overneemt? Wat kan het bedrijf of de overheid ertegen doen? – Luister de uitzending terug